Med modno oziroma trendovsko pohištvo sodijo tudi viseče mreže, ki jih lahko koristno uporabljate doma na vrtu ali v notranjih prostorih, še zlasti pa so dobrodošle na dopustu. Na trgu lahko izbirate med številnimi različicami, kot so enojne, dvojne, družinske in otroške viseče mreže. Izjemno priljubljeni so tudi viseči stoli, ki so prav tako moderen in koristen dodatek vašemu domu.

Preden se odločite za nakup takšnega dodatka, dobro premislite, katera različica bi bila za vas najprimernejša. Če se radi razvajate skupaj s svojimi bližnjimi, je nakup družinske viseče mreže zagotovo odlična izbira.

Za namestitev nimate primernih dreves ali sten?

Visečo mrežo si morda želite imeti že dlje časa, toda v bližini svojega doma nimate primernega drevesa za namestitev, med stenami v notranjih prostorih pa nimate dovolj prostora. V takšnem primeru je stojalo za visečo mrežo odlična rešitev.

Leseno stojalo za visečo mrežo
Leseno stojalo za družinsko visečo mrežo La Siesta

Na trgu lahko izbirate med stojali različnih dimenzij; vsako med njimi je primerno za določeno velikost mreže. Stojalo je lahko leseno ali kovinsko; označeno je z nosilnostjo, ki se je ne sme prekoračiti. S klikom na zgornjo povezavo si lahko ogledate bogato ponudbo tako stojal kot tudi različnih dodatkov, ki bodo poležavanje v viseči mreži še dodatno izboljšali.

Enojne in dvojne viseče mreže

Enojne viseče mreže lahko uporablja ena odrasla oseba, lahko tudi dve, če se vam na njej pridruži otrok. Pri uporabi je zlasti pomembno, da se ne prekorači dovoljene teže. V nasprotnem primeru namreč tvegate natrganje materiala.

Enojna viseča mreža
Enojna viseča mreža La Siesta Mango Orange

Za dvojne viseče mreže je značilno, da jih lahko uporabljata dve odrasli osebi hkrati, seveda lahko tudi tri, če se vam na mreži pridruži še malček. Med vsemi vrstami visečih mrež je dvojna najbolj priljubljena in čeprav jo boste uporabljali sami, vam zagotovo ne bo prevelika, tako kot npr. družinska mreža.

Družinske in otroške viseče mreže

Družinske viseče mreže, kot pove že njihovo ime, se po velikosti precej razlikujejo od drugih vrst. So veliko večje, tako da se vanje lahko spravijo tudi tri osebe, ne da bi pri tem imele občutek pomanjkanja prostora.

Družinska viseča mreža
Družinska viseča mreža La Siesta Paradiso Café

Otroške viseče mreže so prilagojene potrebam otrok. Opremljene morajo biti s posebnimi certifikati, ki zagotavljajo varnost. Navadno so zelo živahnih barv, kar odlično dopolnjuje otroški domišljijski svet. Otroci jih najpogosteje uporabljajo za ležanje, zabavo in shranjevanje igrač.

Druge vrste visečih mreže

Sicer pa imate v trgovinah s trendovskih pohištvom na razpolago tudi nekatere druge vrste visečih vreč. Med bolj priljubljenimi so zagotovo mehiške viseče mreže, za katere je značilno, da so mrežaste, luknjaste in posledično bolj zračne. Še zlasti uporabne so v toplejših krajih oziroma v času poletne vročine.

Potovalne viseče mreže so zelo lahke in zavzemajo le malo prostora. Navadno so vodoodbojne, na razpolago so v številnih dimenzijah in barvah. Lahko jih preprosto spremenite v priročno blazino.

Že veste, katero visečo mrežo boste izbrali?

Dom pohištvo
Avtor

Lepo pozdravljeni na spletnem portalu, na katerem boste našli koristne nasvete v povezavi z urejanjem stanovanja. Naj vam pomagamo pri izbiri pohištva in ostale opreme, pri čiščenju, vzdrževanju, ogrevanju in prezračevanju.

Napiši komentar